VIZIJA

Specijalna bolnica za opštu hirurgiju Global Care Surgery je nastala sa vizijom ostvarenja liderske pozicije u jugoistočnoj Evropi u oblasti hirurgije, kroz pružanje visokokvalitetne usluge od strane eminentnih stručnjaka, implementacije novih metoda lečenja i korišćenje savremene medicinske opreme.

MISIJA

Specijalna bolnica za opštu hirurgiju Global Care Surgery je od svog osnivanja 2015. godine ubrzo postala lider u Vojvodini i regionu za opštu hirurgiju sa urologijom i drugim oblastima hirurgije, sledeći svoju viziju pružanja visokokvalitetne usluge kroz tim eksperata po svim etičkim kodeksima. Naš ekspertski tim, malobrojan ali pažljivo izabran, ima preko 300 godina zajedničkog kliničkog iskustva u opštoj hirurgiji i drugim hirurškim oblastima. Samo tokom 2022. godine ekspertski tim u bolnici je izveo preko 1000 hirurških intervencija i pomogao preko 1000 zadovoljnih pacijenata. Global Care Surgery, specijalna bolnica za opštu hirurgiju, ostaje na svom putu da pomogne ljudima sa lakim i teškim bolestima i stanjima u jugoistočnoj Evropi, pružajući opšte hirurške, urološke, i druge hirurške intervencije, uz konstantno usavršavanje ekspertskog tima, tehnika i opreme.

NAŠE VREDNOSTI

Zdravlje – fizičko i mentalno, zdravlje pacijenta je na prvom mestu, i najveća vrednost je pomoći osobi i omogućiti joj kvalitetniji i duži život.

Kvalitet – visoko definisani standardi izvrsnosti koji se pružaju našim pacijentima, i hirurški ekspertski tim posvećen težnji za izvrsnošću u pružanju nege i podrške.

Iskustvo – naš ekspertski tim za opštu hirurgiju sa urologijom i drugim oblastima hirurgije, besprekorno radi sa pacijentima na razvoju najkvalitetnijih i efikasnih zdravstvenih rešenja.

OPERATIVNI PROGRAM

Operativni program se obavlja u operacionom bloku koji čine dve savremene operacione sale, sa opremom za sve tipove operacija iz domena opšte hirurgije sa urologijom, kao i opremom za laparoskopsku hirurgiju. Takođe, u bolnici se obavlja preoperativna priprema, operativno i postoperativno lečenje i nega bolesnika koji su primljeni zbog patoloških stanja iz područja opšte hirurgije sa urologijom, ali i specijalističko-konsultativni pregledi, ambulantne usluge, i intervencije iz drugih oblasti.

OPŠTA HIRURGIJA SA UROLOGIJOM

Opšta hirurgija sa urologijom se bavi bolestima i stanjima organa abdomena i male karlice, u koje spadaju želudac, tanko i debelo crevo, jetra i žučna kesa, pankreas, bubrezi, mokraćna bešika, prostata, testisi… Naš ekspertski tim obavlja specijalističko-konsultativne preglede, preoperativnu pripremu, operativno i postoperativno lečenje pacijenata sa patološkim stanjima organa abdomena i male karlice, u koje spadaju: bolesti i tumori želuca i tankog creva, bolesti i tumori kolona i rektuma, bolesti i tumori pankreasa, jetre, žučne kese i žučnih puteva, bolesti i tumori debelog creva, hernije, proktološka stanja (hemoroidi, fistule, perianalni apscesi), infekcije mokraćnih puteva, kamenje u bubregu i mokraćnim putevima, bolesti i tumori prostate i testisa, kao i mnoga druga patološka stanja.

LAPAROSKOPSKA HIRURGIJA NASPRAM OTVORENE

Laparoskopska hirurgija je minimalno-invazivna hiruruška procedura koja podrazumeva korišćenje napredne tehnologije kako bi se izbegao veliki hirurški rez i osigurao brži oporavak pacijenta. Laparoskopska hirurgija se može primeniti prilikom apendektomija, holecistektomija, kolektomija, operacija hernije, splenektomija, i drugih operativnih zahvata u oblasti opšte hirurugije sa urologijom.
Tokom laparoskopske abdominalne hirurgije, hirurg vrši operativni zahvat kroz nekoliko sitnih rezova, koristeći hirururške instrumente koji su plasirani u unutrašnjost trbuha. Istovremeno, kroz jedan od otvora se uvodi fiberoptička kamera, što omogućava vizualizaciju tokom operativnog zahvata.
Laparoskopska hirurgija nije moguća kod svih vrsta operacija ili stanja, te se veliki broj operativnih zahvata mora izvesti sa otvorenim hiruuškim rezom, koji se nakon završene operacije zatvara kopčama ili šivenjem.

O USTANOVI

Uvek nas možete pronaći u Novom Sadu, na adresi Laze Nančića 5 (ulaz iz Braće Krkljuš), u neposrednoj blizini Cara Dušana, Futoške i Bulevara Evrope.

Bolnica raspolaže sa dve savremeno opremljene operacione sale u kojima je samo u prošloj godini izvedeno preko 1000 intervencija. Takođe, imamo stalno zaposleni tim u oblasti opšte hirurgije sa urologijom, kao i veći broj medicinskih tehničara i sestri za brigu o pacijentima. Bolnica raspolaže i sa 14 ležećih kreveta, a poseduje lift, prilaz za kolica, dok se javni parking nalazi ispred same ustanove.