Da li dermallorer zaista pomaže – prednosti i rezultati njegove primene!

Od botoksa do mikroiglica, čini se da je bockanje lica uvek u trendu! Verujemo da se sećate kada su poznate ličnosti poput Kim Kardašijan i Gvinet Paltrou pokazale svoja krvava lica i izazvale bum? Da, upotreba dermallorera postala je hit svuda u svetu, pa i kod nas!

Ono što ćemo vam na početku reći je sledeće – iako na tržištu imate milion dermarollera koje možete koristiti kod kuće, savetujemo vam da se čvrsto oduprete tom trendu! Zašto? Zato što je koža lica i tela naš najosetljiviji organ o kojem bi trebali da brinu samo oni koji su stručni za to!

Ukoliko ne želite da ostavite nesagledive posledice na svom licu i telu, obratite se stručnjacima i uživajte u svežini i lepom izgledu svog lica i tela.

Sada možemo preći na sve ono što je potrebno da znate pre nego što se odlučite za primenu dermarollera.

Šta je dermaroller?

Dermaroller je uređaj koji ima mikroigle na svom vrhu. Ovaj uređaj se kotrlja preko područja kože kako bi napravio sitne ubode, koji poboljšavaju celokupni izgled kože. Ovi ubodi uzrokuju minimalno oštećenje epiderma kože, tako da zaista nema mesta a ni razloga za brigu i strah.

Iako primena dermarollera zvuči pomalo zastrašujuće, dozvolite nam da vas razuverimo. Naime, dermarolleri su tehnička čuda i tretmani koji proizvode minimalnu nelagodnost.Njihova primena može dovesti do manjeg crvenila i peckanja, koje se vrlo brzo povlači.

Iako postoji mnogo različitih dermarollera dostupnih na tržištu, preporučujemo da se obratite dermatologu kako biste dobili tretman koji je idealan za vašu kožu.

Koje su prednosti korišćenja dermarollera?

Korišćenje dermarollera donosi nam brojne prednosti, a mi ćemo vam nabrojati neke:

 • Tretira prerano starenje – Jedna od glavnih prednosti tretmana dermarollerom može se videti u odličnim rezultatima pri lečenju znakova preranog starenja. Dermarolleri pomažu u povećanju elastina i kolagena i daju koži mladalački izgled.
 • Smanjuje veličinu pora – Jedan od glavnih neželjenih efekata akni je razvoj proširenih pora. Dermaroller pomaže u smanjenju istih.
 • Pogodan za širok spektar problema sa kožom – Dermaroler se može koristiti za širok spektar problema sa kožom, uključujući i dehidriranu kožu. Čak se i koža sklona aknama može tretirati. Nove tehnike su omogućile da se dermarolleri koriste i za strije, odnosno, njihovo smanjenje.

Kao što će vam svaki dermatolog reći, tretmani dermarollerom su među najisplativijim tretmanima kože za koje se možete odlučiti.

Procedura tretmana dermarollerom

Hajde da da vidimo šta sve spada u proceduru tretmana dermarollerom:

 • Dermaroller se nanosi na područje koje se tretira.
 • Područje oko očiju se potpuno izbegava.
 • Nakon tretmana, dermatolog će očistiti vašu kožu.
 • Obavezno se pridržavajte saveta dermatologa kako biste postigli najbolje rezultate.

Koje su različite dubine dermarollera i koje su prednosti svake dubine?

Nije svaki dermaroller uređaj isti. Dubine su različite u zavisnosti od stanja kože pacijenta. Vaš dermatolog će odlučiti koji dermaroller je najbolji za vas i vašu kožu.

Znate, koža na vašem licu i telu može biti meka, ali koža nije ujednačene debljine. Na primer, koža na licu i vratu je mnogo tanja od kože na leđima. Debljina kože određuje debljinu igle dermarollera. Dakle, koži na leđima bi bila potrebna duža igla od kože lica. Navešćemo neke primere:

 • Problemi sa kožom kao što su fine linije i bore kao i otvorene pore mogu se bezbedno tretirati iglom od 0,5 mm.
 • Fine linije se takođe mogu tretirati iglama od 0,25 mm
 • Otvorenim porama može biti potrebna veličina igle od 1,0 mm za efikasan tretman
 • Ožiljci od akni i pigmentacijski tragovi mogu se tretirati veličinama igala koje mogu varirati između 0,5 mm, 0,75 mm i 1,0 mm
 • Za celulit i strije su potrebne različite igle koje mogu uključivati 1,0 mm, 1,5 mm i 2,0 mm
 • Za duboke ožiljke su potrebne veće igle koje mogu uključivati 1,5 mm, 2,0 mm i 2,5 mm.

Izbor igle je nešto što zahteva mnogo razmatranja. To je zato što svaka vrsta igle izaziva različit nivo uboda na koži. Na primer, igle od 0,25 mm ne dovode do regeneracije kolagena. Ove igle pomažu samo u poboljšanju apsorpcije proizvoda koje koristite kao deo rutine tretmana kože. Igle od 0,5 mm mogu dovesti do manjeg krvarenja i to može dovesti do određenog nivoa stimulacije kolagena. Veće igle od 0,75 mm i 1,0 mm mogu dovesti do umerenog krvarenja. One se koriste za lečenje većih problema, poput ožiljaka od akni.

Šta možete očekivati u smislu rezultata?

Nakon tretmana dermarollerom, možda ćete videti malo crvenila koje može trajati pet dana. Može doći do blagog peckanja na tretiranom području.

Dostupne su kreme za oporavak kože ili kreme koje se koriste nakon tretmana. Vaš lekar će vam preporučiti iste.

Što se tiče poboljšanja izgleda vaše kože, videćete ih za oko šest do 12 nedelja od dana tretmana dermarollerom. Imajte na umu da rezultati mogu varirati među pacijentima. Vaš dermatolog će vam reći šta možete očekivati.

Koliko će tretmana dermarollerom biti potrebno?

Broj potrebnih tretmana može da varira u zavisnosti od mnogo faktora. U proseku, pacijentima su potrebne oko dve sesije. Međutim, nekim pacijentima će možda biti potrebno čak četiri ili čak šest sesija da bi dobili željene rezultate.